fbpx

În perioada 23-25 iunie 2023 va avea loc Tiny House Festival, primul festival de locuințe mobile din Europa Centrală. Pasionații vacanțelor neconvenționale și cei care aleg să lucreze ”la distanță” iau tot mai des în calcul achiziția de case mici, pe roți sau modulare. Această nișă se dezvoltă exploziv la nivel internațional și prinde aripi tot mai mult și în România. Tiny House Festival, primul festival de locuințe mobile din Europa Centrală și de Est are loc la Râșnov, între 23 și 25 iunie 2023.

6.000 de euro, cea mai ieftină casă de vacanță din România prezentă la Tiny House Festival, primul festival de locuințe mobile din Europa Centrală și de Est.

Denumite generic tiny houses, acestea pot fi amplasate rapid, fără autorizație de construcție de cele mai multe ori, pe orice fel de teren. Pot fi complet independente, dotate cu sisteme solare, toalete uscate, cu sisteme de recuperare și filtrare a apei pluviale.

TINY HOUSE FESTIVAL

Tudor și Anda Maxim, fondatori și inițiatori ai celor mai premiate proiecte de promovare turistică a României, Experience Bucharest și Experience Romania, în parteneriat cu jucători de top din industria caselor modulare și din domeniile conexe, organizează la Râșnov, în județul Brașov, Tiny House Festival, primul festival de profil din Europa centrală și de Est.

Este un eveniment care aduce în același loc antreprenori, constructori, influenceri renumiți internațional, oameni creativi și clienți. Este cadrul perfect pentru schimbul de idei, concepte creative din lumea tiny houses.

Piața locuințelor modulare este estimată la 5 miliarde de euro anual

„Vom avea cea mai mare diversitate de case mobile, tiny houses și de case modulare în același loc, timp de trei zile. Expozanții vor avea pe durata festivalului oferte speciale la căsuțele expuse, la cel mai mic  preț garantat din tot anul. Prețurile variază de la 6.000 de euro, pentru cea mai mică casă de vacanță, până la 50.000 de euro pentru casele de dimensiuni mai mari, complet utilate. Misiunea noastră este de a crește această nișă în România, într-un domeniu aflat într-o dezvoltare accelerată la nivel internațional, piață estimată la 5 miliarde de euro anual”, declară Tudor Maxim, fondatorul Tiny House Festival și Pura Vida Huts, producător de tiny houses.

Căsuțele sunt și o investiție excelentă într-un business de turism. Oferă o amortizare rapidă a investiției. Turiștii aflați în căutarea unei experiențe speciale în natură plătesc în România operatorilor de case mobile sume cuprinse între 70 și 160 de euro/ noapte, iar investițiile într-o căsuță pot fi de la 12.000 de euro în regie proprie până la sume de zeci de mii de euro pentru construcții complexe.

Tiny House Festival

Conceptul de tiny house mizează pe maximizarea spațiului prin alternative inteligente, sustenabile și eficiente de locuire, propunând soluții variate ce vizează reducerea impactului asupra mediului.

Tiny House Festival reunește producători de case pe roți, modulare și din prefabricate din țara noastră ce vor prezenta modele inovatoare menite a inspira și a susține tot mai multe persoane să îmbrățișeze acest stil de viață și de călătorie. Lor li se vor alătura furnizori de materiale de construcții, firme de soluții de încălzire în pardoseală, izolații sau off-grid. Gândit ca o platformă pentru pasionați, evenimentul are și o secțiune pentru conversii de van-uri, food trucks, auto de epocă, dar și pentru rulote noi și retro destinate închirierii sau vânzării.

Tiny House Festival

În cele trei zile de festival, vizitatorii vor putea face turul caselor expuse, vor putea studia modelele și vor învăța despre procesul de proiectare și realizare.

De asemenea, ei se pot delecta cu produse eco și delicii oferite de food trucks ori pot achiziționa accesorii handmade realizate de artizani locali. Pentru a intra în spiritul acestui stil de viață, în program sunt incluse ateliere și dezbateri despre energie regenerabilă, construcții eco și off-grid living dedicate adulților și copiilor. 

Informații referitoare la accesul vizitatorilor la East Tiny House Festival

  • Persoanele sub 16 ani au accesul gratuit la East Tiny House Festival.

Pentru informații și întrebări referitoare la bilete și accesul vizitatorilor: Ela – 0748427345

Printre expozantiiTiny House Festivaleditia 2023 se numara : Casarbor, Doxar Group, Eco Tiny House, ISH Space, Nest (Nomadic Eco Solutions for Tourism),  Pura Vida Huts, Modulary, Rent a Kub, Tiny Revolution, Tiny Stove.

Tiny House Festival

Tiny House Festival este un eveniment recomandat de revista de organizare, design și fine living OrDeLi.

PROGRAMUL FESTIVALULUI

Vineri, 23 iunie 2023

  • 12:00-13.00. Deschiderea festivalului. Conferință de presă. Networking
  • 13:00 – 20:00. Prezentarea conceptelor de tiny houses și vizitarea standurilor expozanților

Sâmbătă, 24 iunie 2023

  • 10:00 – 20:00. Activități specifice la standurile participanților, workshop-uri despre off-grid living, energie regenerabilă, dedicate pasionaților și ateliere și activități pentru copii, în spațiile comune ale festivalului
  • 19.00-21.00. Petrecere

Duminică, 25 iunie 2023

  • 10:00 – 17.00. Activități specifice evenimentului
  • 17:00. Închiderea primei ediții a Tiny House Festival
TINY HOUSE FESTIVAL

TINY HOUSE FESTIVAL

În perioada 23-25 iunie 2023 va avea loc Tiny House Festival iar pentru detalii avem ca persoană de contact – Tudor Maxim +40726371110 sau email [email protected].

Puteți urmări activitatea de la festival pe conturile de Social Media Facebook și Instagram.